Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde çalışmalarını sürdüren Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TKYV) son yıllarda yaptığı yardım kampanyaları yanı sıra toplumu eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere büyük ağırlık verdi.
Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde çalışmalarını sürdüren Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı (TKYV) son yıllarda yaptığı yardım kampanyaları yanı sıra toplumu eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere büyük ağırlık verdi.
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde bulunan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfının (TKYV) dernek lokalinde yaptığı basın toplantısında kurdukları Gönül Mağazası ile yoksullara yardım, Mavi Kapak Kampanyası ile engellilere tekerlekli sandalye alması, Okunmuş Gazete Toplama Kampanyası ile çevrecilik anlayışı, eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık verip örnek bir sivil toplum örgütü sorumluluğunu yerine getirdiklerini açıkladı.
TKYV'nın başlatmış olduğu Okunmuş Gazete Toplama Kampanyası ile 13 ton gazetenin çöpe gitmeden geriye dönüştürülmesini sağladı ve bir ton kâğıt elde etmek için 17 ağacın kesilmesi gerektiğini düşünürse 221 ağacın kesilmekten kurtarmanın haklı gururu yaşıyor.
Gönül Mağazası ile 850 yakın yoksul aileye elbise, ayakkabı, çanta, oyuncak gibi ihtiyaçlarını ücretsiz karşıladı.
Türkiye genelinde Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen ve birçok engellimize umut kapısı olan Mavi Kapak Kampanyasına katılan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı engellilere akülü araç alımlarında destek olundu. Altınoluk`ta bulunan sivil toplum örgütü olan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı Sosyal Sorumluluk Bilinci ile hareket ettiklerini belirten ve eğitici ve bilinçlendirici faaliyetlere ağırlık vereceklerini de söyleyen Türk Kültürünü Yaşatma Vakfı Başkanı İsmail Tok Bizim yaptığımız bu çalışmaları ve elde ettiğimiz sonuçları bütün toplumla paylaşıyoruz. Bugün kendimize milletçe hedef koyduğumuz Avrupalı gibi olma arzusu bu tür eğitici faaliyetlerden geçmektedir. Avrupa 20 yıl önce çöpe giden geriye dönüşebilir atıklarını ayrıştırarak geriye dönüşüm sistemi oluşturmuştur. Unutmayalım ki her ürünün, her maddenin, her enerjinin bitiş noktası vardır.
Sonsuza kadara ağaçları kesmemiz, enerjiyi sonsuza kadar hoyratça kullanmamız mümkün değildir.
Geleceğimizi düşünerek sorumlu hareket etmemiz gerekiyor dedi.
Kullandığımız eşyalarımızı çöpe atarak, elimize geçen gazeteleri yakarak, plastik ambalajları doğaya bırakarak hiç ağaç dikmeden mevcutları keserek yoksulu, fakiri engelliyi hiç yokmuş gibi hayata devam ederek ekmeği çöpe atarak medeni bir toplum olmamız mümkün değildir diyen Vakıf Başkanı Tok, Toplumların zenginliği bireylerin sorumluluk duygusu ve bilinci ile ölçülebileceğini söyledi.